Yaz Çalıştayı / Yeniden Kullanım ve Modülerlik

Vitra işbirliği ile bir yaz atölyesi bugün başlıyor. Mimarlık Bölümü, yapı malzemelerinin esnekliğine/modülerliğine odaklanan bir çalıştay program belirledi. Bu kavramları çevresel ve pratik yönlerden ele alacağız. Çalışma, malzeme özellikleri ve görsel kompozisyonlar üzerine teknik araştırmalar içeren bir tasarım sürecini içermektedir. Daha sonra, seçilen tasarımlar katılımcı öğrenciler tarafından üniversite kampüsündeki çeşitli mekanlarda hayata geçirilecektir. Sonuç ürün, Üniversite tanıtım günlerinde sergilenecek bir yüzey tasarım olacaktır. Yaz atölyesinin süresi 25 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 2 haftadır. Atölyenin kapasitesi 10 öğrenci ile sınırlıdır.

A summer workshop in cooperation with Vitra starts today. The Department of Architecture prepared an agenda focusing on flexibility / modularity of construction materials. We will consider this aspect from an environmental and practical perspective. The study includes a design process with technical research on material characteristics and visual compositions. Then, successful designs will be implemented in various spaces in the university campus by participant students. The expected end-product is a wall-cladding design that would be displayed during the University promotion days. The duration of the summer workshop will be around 2 weeks in between July 25 – August 4. The capacity of the workshop is limited with 10 students.