//arch.khas.edu.tr/wp-content/uploads/2021/03/thumbnail_template.jpg

Yeni bir gelecek düşlemek: 1937 Henri Prost Planı - Prof. Dr. İpek Akpınar

ARCH 302 Mimari Tasarım Stüdyosu kapsamında düzenlediğimiz seminerlere 5 Mart Cuma günü saat 11:00’da Prof. Dr. İpek Akpınar, "Yeni bir gelecek düşlemek: 1937 Henri Prost Planı" başlıklı konuşması ile katılıyor.
Prof. Dr. İpek Akpınar, Lisans ve Y. Lisans çalışmalarını İTÜ Mimarlık Bölümü’nde tamamlamasının ardından “Rebuilding Istanbul after Henri Prost’s planning” başlıklı doktorasını University College London, Bartlett School of Graduate Studies’de (2003) tamamladı.

The UCL Urban Laboratory, OCEAN Design Research Association ile A/Z ITU Journal of Faculty of Architecture Danışma Kurulu’nda ve The Journal of Architecture ile JURD dergisi Yayın Kurulu’nda yer almaktadır.

Osmanlı Başkentinden Küreselleşen İstanbul’a: Mimarlık ve Kent (2010) kitabının editörü; Ayışığı Manastırı ve SSM 10. YIL kitaplarının yazarıdır. Johan Mårtelius, Gertrud Olsson, Ipek Akpınar, Ela Güngören editörlüğünde Transformations of public space, Architecture and the visual arts in late Modern Istanbul 1950–80 isimli kitap Swedish Research Institute tarafından Bahar 2021de yayınlanacaktır.

Halen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü’nde mimarlık, kent, kentli, politika ilişkileri, temsiliyet, toplumsal ve kültürel bellek, kültürel sürdürülebilirlik ekseninde stüdyo ve kuram dersleri vermeye ve araştırmalara devam etmekte, IYTE Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğünü yürütmektedir.