Dokuz Eylül Üniversitesi Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Yarışması

4. Sınıf öğrencimiz Aylin Kanar’ın Dokuz Eylül Üniversitesi Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Yarışması’nda Mansiyon Ödülü alan “ÇIKINTI” projesi.

Pandemi süreci boyunca, pandemiden önce gündelik hayatta yaptığım birçok aktiviteyi gerçekleştiremez oldum. Bunlardan dışarıya çıkıp hava almak, sosyalleşmek, kuş gözlemi yapmak gibi bazı sosyal ihtiyaçlarımın yaşadığım evin mimarisi ve dışarı çıkmama gibi durumlardan ötürü gerçekleştiremediğimi farkettim. Pandemi süreci balkonsuz konutlarda evden uzaklaşmadan dışarı çıkabimenin ne kadar da önemli bir ihtiyaç olduğunu bizlere gösterdi. Bu proje, balkonu bulunmayan konutlar için pencere önünde kolayca monte edilebilecek; ders çalışma, bisiklet sürme, dışarıda olma hissiyatı, sosyalleşme gibi bazı temel ihtiyaçlara çözüm olmayı hedeflemiştir. Böylece ‘ÇIKINTI’, pandemi sürecinde konutlara yüklenen bunca fonksiyondan bir kısmına da olsa katkı sağlamayı ve bazı sosyal ihtiyaçlara yanıt olmayı amaçlamıştır.