//arch.khas.edu.tr/wp-content/uploads/2021/02/517_FA_-scaled.jpg

Ferdi Akarsu "Doğa tarihi müzesi olarak kent"

Ferdi Akarsu uzun yıllar ulusal ve uluslararası çok sayıda sivil toplum kuruluşunda nesli tehlike altındaki türler ve tehdit altındaki doğal alanlar üzerine çalışmış bir biyolog ve uzmanlığını kuşlar üzerine yapmış bir ornitolog. Ulusal ve uluslararası birçok platformda yaban hayatı, doğa araştırmaları, ekolojik prensipler ve ekoturizm konuları üzerine çalışmaları ve çok sayıda makalesi bulunmakta. Turna kitabı, Atlas Dergisi ve Hürrlyet Seyahat’teki yazılarından tanıdığımız Ferdi Akarsu aynı zamanda doğa, kültür ve biyo-kültür konularında araştırmalar yapıyor ve yazıyor. 2020 yılında yayınladığı “Yeşil - Sürdürülebilir Yaşam ve İklim” kitabı ile küresel ısınma konusunu ele alan Ferdi Akarsu, çalışmalarında insanın gündelik faaliyetlerinde ve kentsel uygulamalarında sürdürülebilirliğe yönelik yöntemleri araştırıyor. Yeni çıkan kitabı Yeşil'e buradan ulaşabilirsiniz:

 https://www.idefix.com/Kitap/Yesil-Surdurulebilir-Yasam-ve-Iklim/Bilim/Ekoloji-Cevre-Bilim/urunno=0001881279001

Aslıhan Demirtaş'ın yürüttüğü Mimari ve Kentsel Araştırma Estetiği dersi, mimari üretimi binaların ötesinde irdeliyor, spekülatif ve kışkırtıcı nitelikteki araştırma ve tasarım çalışmalarını araştırıyor.

2020-2021 dönemi, 'doğa tarihi müzesini' sorunsallaştırırken, Antroposen ve iklim krizini eleştirel bir şekilde araştırıyor. Öğrenciler, zarar görmüş bir gezegenin doğal tarih müzesinin nasıl, neden ve ne şekilde olabileceğini yeniden ve pandemi sebebiyle altı çizilen bugünün aciliyetlerini de göz önünde bulundurarak değerlendiriyor. Ders, çeşitli disiplinlerden konuk konuşmacılar desteğiyle zenginleşiyor.