//arch.khas.edu.tr/wp-content/uploads/2021/03/1_Format.jpg

Istanbul Talks | Emergent Vernacular/ism/s: Architecture Scenarios of a Globalizing Present 

Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Bölümü Sunar:

İstanbul Konuşmaları | Emergent Vernacular/ism/s: Architecture Scenarios of a Globalizing Present

 24 Mart 2021 | Çarşamba | 19:00

Canlı Yayın: KhasArch Youtube kanalı

2021 yılı Bahar dönemi ‘İstanbul Konuşmaları’nın ilk misafirleri Evren Başbuğ (STUDIO EVREN BAŞBUĞ) ve Erdem Erten (İYTE Mimarlık Bölümü) oluyor. Başbuğ ve Erten, 2020 Venedik Bienali Türkiye Pavyonu için hazırlamış oldukları ve son elemeye kalan küratöryal proje önerileri üzerinden Türkiye’de mimarlık teorisi ve pratiği arasında yaratıcı iş birliği üzerine yeni tartışma zeminleri açmanın yollarını tartışacaklar.

Etkinlik KHAS Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Kıvanç Kılınç moderatörlüğünde gerçekleşecek ve KhasArch Youtube kanalından canlı yayınlanacaktır.

Erdem Erten (İYTE). Erdem Erten İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü’nde Profesördür. Lisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ise Massachusetts Institute of Technology Mimarlık ve Planlama Okulu’nun Tarih, Kuram ve Eleştiri Programında tamamlamıştır.  Araştırma alanları arasında İkinci Dünya Savaşı sonrasında mimarlık ve kentsel tasarımın tarihi, vernaküler mimarlık, mimarlık yayıncılığı, mimarlıkta avant-garde ve romantizm ile mimarlık tarih yazımı yer almaktadır. Alternative Visions of Post-war Reconstruction: Creating the Modern Townscape başlıklı kitabın editörlerindendir ve makaleleri birçok uluslararası akademik dergide yayınlanmıştır. 2018 yılından bu yana 4T (Türkiye Tasarım ve Tasarım Tarihi) Derneği’nin de başkanlığını yapmaktadır.

 Evren Başbuğ STUDIO EVREN BAŞBUĞ’un kurucusu ve yaratıcı direktörüdür. 2003 yılında ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu; 2009 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı'nı tamamladı. Ulusal mimari proje yarışmalarında 4’ü birincilik olmak üzere 20’nin üzerinde ödül ve çeşitli ulusal / uluslararası platformlar / programlar kapsamında birçok mesleki başarı kazandı. Bunlar arasında WAF - Dünya Mimarlık Festivali kategori finalistliği de bulunmaktadır. 2019 yılında The Circle tarafından birincisi düzenlenen Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi’ne (GEMSS) seçilen 14 genç mimar arasında yer aldı. 2018 yılında Bostanlı Yaya Köprüsü & Gün Batımı Terası ile 'Yapı / Kamusal Alan' dalında Ulusal Mimarlık Ödülü 'nü kazandı. Serbest mimarlık faaliyetlerinin yanısıra, 2020 yılından bu yana Archiprix Türkiye Koordinatörü olarak görev yapıyor. Başbuğ, halen TED Üniversitesi ve Ankara Medipol Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bünyesinde yarı zamanlı stüdyo yürütücülüğü ile İzmir Ticaret Odası Mimarlık Meslek Komitesi üyeliği görevlerini de sürdürüyor.